Oglaševanje iger na srečo – V Sloveniji lahko tuje stavnice oglašuje le RTV

Oglaševanje iger na srečo – V Sloveniji lahko tuje stavnice oglašuje le RTV

Oglaševanje iger na srečo je v Sloveniji prepovedano, v kolikor igralnica nima koncesije. Oglašuje se lahko torej edino Loterijo Slovenije (e-stave). Čeprav si tuje stavnice želijo priti v slovenijo, je cena licence, ki bi jo morale plačati, nesorazmerno visoka. Slovenski trg je namreč premajhen in ima pre-nizko kupno moč, da bi bilo smiselno za tuje stavnice toliko investirati.

oglaševanje iger na srečo

Težava omenjene situacije je v tem, da slovenski uporabniki lahko “legalno” oz po naravni poti dostopajo le do ponudnika e-stave, ki pa je v globalnem pogledu popolnoma nekonkurenčen. Kot pišejo na portalu Stave Online, e-stave v večini pogledov niso primerljive (niti približno) s tujimi ponudniki (vir).

“Sprejemanje ali posredovanje vplačil, oglaševanje ali opravljanje drugih storitev v zvezi s prirejanjem iger na srečo za osebe, ki nimajo koncesije vlade, je v Republiki Sloveniji prepovedano.” Več v uradnem listu

Prepovedano je torej prirejanje iger na srečo oz. sodelovanje s katerimkoli ponudnikom, ki prireja igre na srečo. Izjema so npr. RTV Slovenija, Dnevnik, Delo, Pop TV, … Pri prenašanju nogometnih tekem omenjeni namreč “oglašujejo stavnice, kot so Bet at Home, Bet 365, … S tem, ko določena stavnica oglašuje na nogometni tekmi (bande ob igrišču) in televizijska hiša to prenaša namreč avtomatsko posreduje oglas. V tem primeru lahko očitno lahko organi RS (UNPIS) na eno oko zamižijo.

Taka situacija se vleče že dolgo, čeprav je RS po evropski direktivi dolžna urediti prosti trg tudi na tem področju. Kdaj pa se bo zadeva uredila pa je še vedno neznanka. Se pa stvari vsaj v realnem sektorju nekoliko premikajo in prebujajo. Prihaja namreč dogodek ŠPORTNE STAVE: Med odgovornostjo in prostim trgom, ki ga organizira Časnik Finance.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja