O nas

Predolgo živimo v času, ki nam ga diktirajo drugi. To je naš čas. Zato si ga bomo vzeli (ga skrčili, raztegnili, ujeli). Vstopite v novo zgodbo urbanega doživetja Slovenije.

Nov čas za nas

Festival urbane kulture Slovenija izhaja iz združevanja potencialov Slovenije kot specifične destinacije, ki premore izrazito urbano kulturno ponudbo v mestnih središčih in izjemne naravne danosti na svojem celotnem ozemlju. Obiskovalci bodo lahko doživeli bogastvo sodobnih trendov v kulturi in kreativnosti, od elektronske glasbe, dizajna, mode, vizualnega ustvarjanja do projektov z družbeno osveščevalnimi aspekti. To, sodobnemu turistu, informiranemu in digitaliziranemu "nomadu", na kožo pisano doživetje bo dopolnjeno z občutenjem raznolike in izjemno ohranjene narave ter tradicionalne, tudi kulinarične dediščine. Slovenija je žepna dežela, de facto malo večje mesto s centrom Ljubljano, ki za razliko od večjih prostorov lahko združuje različna doživetja v časovno in prostorsko obvladljivo celoto. Festival urbane kulture Slovenija bo postavil trdne temelje atraktivne in konkurenčne festivalske destinacije Slovenija in vzpodbudil nastanek nove, za Slovenijo prepoznavne blagovne znamke, ki bo nagovorila turiste, ki si želijo dinamične, raznovrstne izkušnje v varnem okolju.


Več informacij: info@festivalslovenia.com

PRESS INFO:
Bojan Rojko
e-mail: Bojan@festivalslovenia.com
mobile: +386 40 612 111

Projekt sofinancira Evropska unija

Festival urbane kulture Slovenija je projekt širšega pomena, ki je delno sofinanciran s strani ministrstva za gospodarski razvoj Republike Slovenije in Evropskega regionalnega sklada


Več informacij: info@festivalslovenia.com