JAMU

JAMIRKO X MURAT BEATTAPE

JAMU (SLO)

JAMIRKO X MURAT BEATTAPE

JAMirko je iz fraka prestopil v udobne hlače. Iz violinista je postal DJ, producent in bobnar. Je ikona slovenske klubske kulture in ustvarjalec beats & bass elektronike. Murat (Murat&Jose) bo na premiernem JAMU nastopu prevzel vlogo komunikatorja in s svojimi "beatbox" vokalnimi veščinami dopolnil JAMirkov Funk Hop Beats set.

JAMirko je na to dejal: "Čez zimo, sem si zadal nalogo, da v studiu vsak teden naredim en beat. Ta izziv je sprejel tudi Murat, s katerim zadnje čase precej sodelujeva kot DJ / Beatbox MC kombinacija. Vsako sredo sva se dobila v studiu in tako sva zbrala material za skupen JAMU BEATTAPE, kompilacijo najinih idejc, ki so v računalniku čakale na priložnost, da jih dokončava in spraviva ven. Gre za do dve minuti dolge komade hiphop estetike, v katerih sva vzorčila predvsem funk, jazz in soul material iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja.”

Murat: “Beate sem začel delat sprva zato, da bi čez njih rapal. Vendar pa za vse te beate nisem našel primernih idej za besedila, tako da se jih je kar nekaj nabralo. Delal sem jih tudi iz čistega veselja do glasbe. Nekaj sem jih sicer uporabil pri raznih projektih, vendar pa je večina ostala na računalniku. Z JAMirkovo idejo o skupnem "beat tapeu" sem dobil priliko, da nekaj te moje glasbe pride do širšega kroga ljudi.”.

JAMirko je v svetu glasbe prisoten že od majhnih nog. Prihaja iz glasbene družine, violino je začel igrati že pri petih letih, s končano akademijo za glasbo pa se od leta 1995 zaposli kot violinist in pet let soustvarja v orkestru Slovenske Filharmonije. Službo violinista kmalu pusti in začne se aktivno ukvarjati z didžejanjem in produciranjem glasbe. Redno nastopa v klubih po Sloveniji in Evropi, tako postane eno najbolj razpoznavnih in uveljavljenih imen na slovenski klubski glasbeni sceni, ki se obdrži vse do danes.

Murat je MC, beatbokser in ustvarjalec iz Ljubljane. Znan kot »polovica« hip hop dueta Murat & Jose, enega najbolj znanih slovenskih hip hop umetnikov iz Slovenije. Skupaj sta izdala album V besedi je moč (2002) in Tuki not (2008), poleg tega pa sta pridodala svoj del k slovensko-angleškemu projektu RDYO and Buttercuts present YOYOCUTS kot člana ekipe Yoyocuts. Murat je sodeloval tudi z mnogimi različnimi glasbeniki iz Slovenije, Velike Britanije, Nemčije kot MC, beatbokser in producent. Beatboksing je zanj en od načinov izražanja znotraj različnih glasbenih žanrov.

JAMU BEATTAEPE

JAMU BEATTAEPE bo izšel 30. 6. 2017 ob polnoči kot »free download« in bo na voljo na tej povezavi:

https://soundcloud.com/jamirko

VEČ INFORMACIJ

Nastop tega izvajalca bo

KDAJ:30. JUNIJ
KJE:KONGRESNI TRG
CENA:BREZPLAČNO