Icon

FESTIVAL URBANE KULTURE PREDSTAVLJA LASTNO PRODUKCIJO:

“WHENEVER YOU LIKE” ZASEDBE ICON

Za poslušanje klikni video zgoraj.

Ljubljana, 21. 7. 2017. Festival urbane kulture Slovenija, ki se je javnosti predstavil z uvodnim dogodkom 30. junija in 1. julija pospešeno nadaljuje s s svojimi aktivnostmi. Festival ponosno predstavlja lastno produkcijo, skladbo »Wherever You Like« zasedbe Icon, ki jo z velikim veseljem brezplačno delimo z vami.

Slovenski glasbenik, skladatelj, producent in multiinštrumentalist Denis Beganović (Areia, KayKay ...) se je marca 2016 srečal z didžejem Petrom Vöröšem in mlado vokalistko Saro Lah, in v tem okviru se je izkristalizirala ideja o vesoljskem projektu - Icon. Rezultat ustvarjanja je avtorski projekt, pri katerem je sodelovalo več kot 15 domačih in tujih glasbenikov. V okviru tega sodelovanja bo do konca leta izšel prvi album skupine, na katerem bodo pesmi, ki so žanrsko zelo različne in eklektične v svojem zvoku: v njih domuje elektronika, rock, punk, house, drum & bass, garage, ambientalna glasba, deep, skozi njih pa izražajo svoja, tudi ekstremna čustva.

Glasba Icon je dialog med temi skritimi prostori v nas in galaksijami, dialog med dušo in harmonijami, med mano in tabo. Zato skupina Icon nima načrtov, nima želje po dokazovanju, prepričevanju, osvajanju. Ima samo eno ambicijo - da s svojo glasbo briše meje, da navdihuje, da se dotakne najbolj skritih prostorov v nas. Filozofija ICON sloni na iskrenosti, na kar s svojim imenom opozarjajo, saj so ikone danes nekaj povsem drugega, kot so to bile pred desetletji – danes je pomembno, kaj imaš in kako se pokažeš drugim, kar gre za izkrivljeno podobo tega, kar je res pomembno, kar so prave človeške vrednote. Icon na to opozarja direktno v svoji glasbi, ki nastaja zelo spontano, kot tudi v tekstih.

Denis Beganović pravi: “Načrtov ni, so pa cilji, a ne toliko v glasbenem smislu. Smo odprti. Skladbe so zelo različne, a album ima rdečo nit, tako zvokovno, kot tudi vsebinsko, ta pa je iskrenost, ki je ključna. Glasba se je sama razvijala, nič nismo načrtovali. Ravno v imenu iskrenosti nam je ključna spontanost. Delamo glasbo ne le za ušesa, ampak tudi in predvsem za srca ljudi. Zelo si želimo, da bi nas slišali ravno s srcem. In odzivi naših prijateljev in njihovih prijateljev so že zdaj odlični”.

Več informacij:
Milan Gregorn
Mobilni telefon: 041 714 234
Elektronski naslov: milan@festivalslovenia.com.

ZA BREZPLAČEN PRENOS PRVEGA SINGLA IZ DEBITANTSKEGA ALBUMA ZASEDBE ICON IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC:

VEČ O ICON

ICON NA RH 202