ZA NAMI JE PRVI DAN FESTIVALA URBANE KULTURE SLOVENIJA, SLEDI GLAVNI DAN

ZA NAMI JE PRVI DAN FESTIVALA URBANE KULTURE SLOVENIJA, SLEDI GLAVNI DAN

Za nami je prvi dan »kick off« dogodka Festivala urbane kulture Slovenija: zagodlo nam je vreme, a danes bo krasno.

Za nami je prvi dan »kick off« dogodka Festivala urbane kulture Slovenija, »Lublana je urbana«, ki ta konec tedna v dveh dneh, 30. junija in 1. julija, obiskovalcem ponuja pestro dnevno-nočno dogajanje na 10-ih prizoriščih, na katerih se bo zvrstilo več kot 30 različnih domačih in tujih izvajalcev v treh terminskih sklopih. Žal nam je močno zagodlo vreme, in smo vsled mogočnih večernih nalivov morali odpovedati/prestaviti del programa. Obžalujemo dane okoliščine višje sile, saj je to tudi močno vplivalo na obisk, a danes je zagotovljen res odličen dogodek z vsemi viški festivala, kot so Jazzanova z Paulom Randolphom (Nem), Booka Shade (Nem) in Mednarodni dan reggae glasbe. Po večerni zabavi v gumijastih škornjih sredi velikanske ujme po velikih lužah danes sledi glavni dan festivala, po zagotovilih vremenoslovcev, podprtih s sodobno satelitsko tehnologijo, brez padavin in z veliko sonca!


Danes, 1. 7., bo potekal drugi dan festivala. Od 14.00 do 20.00 je pred nami nov dnevni program Festivala urbane kulture Slovenija na več prizoriščih: Petkovškovo nabrežje, Moderna galerija, Centralna postaja in Žmauc. 


V Parku Tivoli bo potekalo praznovanje, prvič v Sloveniji, Mednarodnega dneva reggae glasbe s programom za otroke (joga in risarnica), počastili pa ga bodo nastopi Ohoroho Selektor, Ljubljanjah Vibes, Reggaemylitis, The Wild Citizen, Dr Bancho, Rockers DUB Master Soundsystem in Roots in Session, od 14.00 do 20.00.

Višek celotnega festivala se bo odvijal na glavem odru na Kongresnem trgu z domačim didžejem Ichisanom 19.00, ob 21.00 pa sledi nastop slovite nemške zasedbe Jazzanova Feat Paul Randolph. Ob 22.30 se nam bo predstavil Tim Urbanya, ob 23.00 pa tudi dolgo pričakovani nastop nemškega dvojca Booka Shade.

Klubski del programa se bo selil v KUD Channel Zero z Ichisanom in Ule Nakova, didžejski prostor kluba K4 pa bodo zasedli nizozemski didžej Tom Trago in domači Splinterhouse, Ian F, Simm in Volk. Cirkus klub vam bo prav tako do zgodnjih jutranjih ur postregel z DJ Deyem in Selekto CEE.


0 0
Feed