Slovenologija

Slovenologija

Slovenologija prinaša memoare, eseje, kratke zgodbe, pa tudi potovalne namige in osebne izkušnje Noaha Charneya, ki se je potem, ko je živel v ducatu svetovnih prestolnic, z družino ustalil v Kamniku. Slovencem naj bi ponudila drugačen pogled na lastno deželo – pogled skozi oči tujca, ki Slovenijo zdaj imenuje svoj dom.

Noah Charney (1979) je v New Havenu rojeni ameriški pisatelj in predavatelj. Magistriral je iz umetnostne zgodovine na Univerzi v Cambridgeu in doktoriral iz arhitekture Jožeta Plečnika na Univerzi v Ljubljani. Je avtor številnih člankov, objavljenih tudi v časopisih The Washington Post in The Guardian, ter knjig, med njimi tudi svetovne uspešnice, romana Tat umetnin (2007). O sebi pove, da je Američan, ki se od vedno počuti bolj doma v Evropi.
"Če kdo dvomi, da je Slovenija najlepša dežela na svetu, naj prebere to knjigo. Vredna je, piše Noah Charney tako prepričljivo, da mu lahko verjamemo, nenazadnje tudi zato, ker je Noah človek, ki zna imeti resnično rad."

Manca Košir, publicistka

"Noah Charney je ameriški vohun z najplemenitejšimi nameni. Tajni agent na misiji Slovenologija ustvarja izjemno izvirno promocijo Sloveniji v celotnem angleško govorečem svetu. Bilo bi ga nujno klonirati, če se ne bi že sam: ima namreč dve hčerkici ̶ s Slovenko."

Perica Jerković, stand-up komik

0 0
Feed