Predstavitev festivala z Icon v Kud-u France Prešeren

Predstavitev festivala z Icon v Kud-u France Prešeren

V KUD-u France Prešeren v Ljubljani je v torek, 13. 6. potekal prvi preddogodek v okviru »kick off« projekta Festivala urbane kulture Slovenija, ki bo napolnil ljubljanske ulice in Park Tivoli 30. 6. in 1. 7.

Zbranim novinarjem in drugi slovenski javnosti se je na sproščenem druženju predstavila domača zasedba Icon, ki so lastna produkcija festivala. Zbrani predstavniki medijev in drugi so tako uživali v predpremieri avtorskih skladb zasedbe, ki se ponaša s stalnimi člani, kot je slovenski glasbenik, skladatelj, producent in multiinstrumentalist Denis Beganović (Areia, KayKay ...), ki je k sodelovanju pritegnil didžeja Petra Vöröša in vokalistko Saro Lah, skupaj pa so izkristalizirali izjemno iskren glasbeni projekt. Njihov eklektični zvok se poigrava z zvrstmi kot so elektronika, rock, punk, house, drum & bass, garage in deep ambientalna glasba, poln iskrenih čustev, ki se slišijo tako v sami glasbi, kot tudi v besedilih zasedbe. Zasedba Icon, katere prvi album bo ugledal luč sveta letos, bo premierno predstavila svoj prvenec na Festivalu urbane kulture v Ljubljani 30. 6. na Kongresnem trgu.


Organizatorji dnevno-nočnega mednarodnega Festivala urbane kulture Slovenija, so v nadaljevanju druženja predstavili omenjeni projekt, ki bo potekal na okoli 10 odrih; na Kongresnem trgu in v Parku Tivoli bodo nastopili Jazzanova (feat. Paul Randolph) in Booka Shade iz Nemčije, Llorca iz Francije, Frank iz legendarne glasbene skupine Fun Lovin´ Criminals (Velika Britanija), program pa bo začinil tudi slovenski, že omenjeni glasbeni projekt ICON, ki se bo z lansiranjem na festivalu podal na globalni trg. Atraktiven mednarodni program bo festival popolnjeval z različnimi že uveljavljenimi in prodornimi domačimi izvajalci, kot sta Jamirko in Murat (JAMU), Ichisan, Roots in Session Soundsystem, pri čemer bo sobotni del festivala posvečen tudi mednarodnemu dnevu reggaeja (International Reggae day – 1. julij). Nočni program bo najbolj vztrajnim obiskovalcem ponujal številne in raznolike »after partyje« z mešanico mednarodnih in domačih izvajalcev, kot sta Tom Trago (Nizozemska) in Ø [PHASE] (Velika Britanija).

Več o festivalu lahko preberete na www.festivalslovenia.com
Foto: Matej Pušnik / Festival urbane kulture Slovenija

Organizator pri pridržuje pravico do spremembe programa, lokacij in terminov, o čemer bo – če pride do tega - pravočasno obvestil javnost.

0 0
Feed