NOCOJ GLAVNE ZVEZDE FESTIVALA JAZZANOVA FEAT. PAUL RANDOLPH IN BOOKA SHADE

NOCOJ GLAVNE ZVEZDE FESTIVALA JAZZANOVA FEAT. PAUL RANDOLPH IN BOOKA SHADE

Nocoj se obeta nepozaben večer glavnih protagonistov letošnjega Festivala urbane kulture Slovenija na glavnem odru na Kongresnem trgu: Jazzanova feat. Paul Randolph in Booka Shade. 

Jazzanova so legendarna berlinska zasedba, ustanovljena 1995. Njihov zvok je fuzija jazza, chill-outa, jazz housea in latino jazz stila. V zadnjih treh letih so Jazzanova Live Feat. Paul Randolph nastopali na več kot 150 lokacijah po vsem svetu, tudi na festivalih, kot so MELT!, FLOW, CAPETOWN JAZZ, JAVA JAZZ, NORTH SEA JAZZ, če jih omenimo le nekaj. Producenta zasedbe Stefan Leisering in Axel Reinemer ta uspela na žive nastope prinesti duha njune produkcije in remiksov. Kdor jih je videl nastopati v živo ve, kako magična je lahko takšna izkušnja.


Booka Shade je nemški house duo. Walter Merziger in Arno Kammermeier sta veterana frankfurtske elektro scene in sta ena najbolj zanimivih in slovitih elektronskih duetov v
Evropi zadnji dve desetletji.  Po 20 letih sta z ducati EP-jev in šestimi albumi Booka Shade postala ena najvidnejših umetnikov v svoji zvrsti. Letošnje leto zanju predstavlja nov začetek, saj sta izdala album Galvany Street v sodelovanju s Craigom Walkerjem, nekdanjim pevcem zasedbe Archive, in je rezultat triletnega težkega dela. Nastop v Ljubljani pa bo nekaj posebnega.

0 0
Feed