Mednarodni dan reggae glasbe

Mednarodni dan reggae glasbe

V okviru Festivala Urbane Kulture prvič tudi praznovanje Mednarodnega dneva reggae glasbe v Ljubljani.

V okviru festivala Lublana je urbana (Ljubljana Calling) – ta je del večjega projekta Festival urbane kulture Slovenija - bo 30. junija in 1. julija praznovanje Mednarodnega dneva reggae glasbe, s čimer se Ljubljana prvič pridružuje 35 mestom po vsem svetu, ki ga praznujejo, namenjen pa je mednarodno razširjeni jamajški glasbeni kulturi in njenemu sporočilu.


Oba dneva bo potekal na dveh lokacijah, na prostem v Parku Tivoli in v klubskem ambientu KUD-a Channel Zero na Metelkovi, na njem pa se bo predstavilo več kot 30 umetnikov. Prvi dan, 30. 6., se bodo v Channel Zero predstavili Roots In Session soundsystem, Rockers Dub Master Soundsystem in VJ Mesec. Že naslednji dan, 1. 7. boste v Parku Tivoli videli: Roots In Session, Rockers Dub Master sound system, Dr Bancho, Ohoroho Selektor, The Wild Citizen, Reggaemylitis Sound in LjubljanJah Vibes, v klubu Channel Zero kasneje boste lahko plesali in uživali ob roots, dancehall, dub, uk stepp, jungle in sorodni glasbi. Dogodek v Parku Tivoli je brezplačen.


Program bo tematsko povzemal vrednote kot so medsebojna ljubezen, spoštovanje, sodelovanje in sprejemanje drugačnosti ... katere so ne le del reggae kulture kot take, ampak so v današnjem nestrpnem in precej sebičnem svetu iskane in nujne bolj kot kdajkoli prej.


#thisismyreggae
#irdljubljana
#internationalreggaeday


Več informacij v FB dogodku

Povezave:
International Reggae Day
RootsInSession
Rockers Dub Master
Wild Citizen
Riddim Operator
Reggaemylitis
Ljubljanjah Vibes

0 0
Feed