LANSIRANJE FESTIVALA URBANE KULTURE SLOVENIJA ŽE ČEZ 2 DNI

LANSIRANJE FESTIVALA URBANE KULTURE SLOVENIJA ŽE ČEZ 2 DNI

Že čez čez 2 dni bo »kick off« dogodka Festivala urbane kulture Slovenija, »Lublana je urbana«, ki bo ta konec tedna v dveh dneh, 30. junija in 1. julija, obiskovalcem ponudil pestro dnevno-nočno dogajanje na 10-ih prizoriščih, na katerih se bo zvrstilo več kot 30 različnih domačih in tujih izvajalcev. V treh vsebinskih sklopih (dnevno dogajanje na različnih lokacijah, osrednji koncertni del na Kongresnem trgu ter na serijo t. i. after partyjev v več ljubljanskih klubih).


Dogajanje na osrednjem odru na Kongresnem trgu se bo začelo v petek, 30. 6. popoldne z nastopom slovenskih izvajalcev UBU (Introset) in Jamirko&Murat BEATTape, nadaljevalo z nastopom Franka Benbinija (iz skupine Fun Lovin´ Criminals), sledil pa bo nastop Jamirka s prijatelji in lansiranje lastne produkcije festivala, glasbenega projekta Icon. V soboto bodo Kongresni trg razgreli Ichisan (Slovenija), Jazzanova feat Paul Randolph (Nemčija) in Booka Shade (Nemčija).

V soboto, 1. julija, se bo Slovenija prvič pridružila v praznovanju Mednarodnega dneva reggae glasbe (International Reggae Day), v Parku Tivoli bodo za atraktivno plesno popoldne poskrbeli Roots in Session, Rockers Dub Master Sound System, Dr. Bancho in številni drugi.

Oba dneva festivala se bodo na Petkovškovem nabrežju, v Centralni postaji, Žmavcu in drugod predstavljali mladi slovenski glasbeniki in ustvarjalci. V Moderni galeriji bo potekala tudi predstavitev projekta Slovenology. Za najbolj vzdržljive bo oba dneva na voljo serija after partijev v klubu K4, klubu Cirkus in na Metelkovi, kjer bodo med drugim nastopili Tom Trago (Nizozemska), 0 Phase (Velika Britanija), Mike Vale, DJ Dey, Ichisan in mnogi drugi.

Festival urbane kulture Slovenija, ki postavlja temelje trdne atraktivne in konkurenčne festivalske destinacije, ima za cilj v nekaj letih postati eden večjih festivalov v srednji Evropi. Obiskovalci bodo lahko doživeli bogastvo sodobnih trendov v kulturi in kreativnosti, od elektronske glasbe, dizajna, mode, vizualnega ustvarjanja do projektov z družbeno osveščevalnimi aspekti. To, sodobnemu turistu, informiranemu in digitaliziranemu "nomadu", na kožo pisano doživetje bo dopolnjeno z občutenjem raznolike in izjemno ohranjene narave ter tradicionalne, tudi kulinarične dediščine.


Več o nastopajočih, programu in časovnicah si preberite na pričujoči spletni strani.

0 0
Feed