JAMU - JAMirko X MURAT BEATTAPE (SLO)

JAMU - JAMirko X MURAT BEATTAPE (SLO)

Ikona slovenske klubske scene JAMirko in Murat skupaj na velikem odru Festivala urbane kulture Slovenija 30. 6. na Kongresnem trgu s projektom JAMU - JAMirko X MURAT BEATTAPE.

V večernem delu programa Festivala urbane kulture Slovenija na glavnem odru na Kongresnem trgu bo v petek, 30. 6. nastopil sloviti slovenski producent, didžej in glasbenik, ikona slovenske klubske scene in ustvarjalec beat & bass elektronike JAMirko v različnih sklopih. Naprej bo ob 21.00 predstavil projekt JAMU - JAMirko X MURAT BEATTAPE. Murat (Murat&Jose) bo na premiernem JAMU nastopu prevzel vlogo komunikatorja in s svojimi "beatbox" vokalnimi veščinami dopolnil JAMirkov Funk Hop Beats set.


JAMirko je na to dejal: "Čez zimo, sem si zadal nalogo, da v studiu vsak teden naredim en beat. Ta izziv je sprejel tudi Murat, s katerim zadnje čase precej sodelujeva kot DJ / Beatbox MC kombinacija. Vsako sredo sva se dobila v studiu in tako sva zbrala material za skupen JAMU BEATTAPE, kompilacijo najinih idejc, ki so v računalniku čakale na priložnost, da jih dokončava in spraviva ven. Gre za do dve minuti dolge komade hiphop estetike, v katerih sva vzorčila predvsem funk, jazz in soul material iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja.”

Murat: “Beate sem začel delat sprva zato, da bi čez njih rapal. Vendar pa za vse te beate nisem našel primernih idej za besedila, tako da se jih je kar nekaj nabralo.
Delal sem jih tudi iz čistega veselja do glasbe. Nekaj sem jih sicer uporabil pri raznih projektih, vendar pa je večina ostala na računalniku. Z JAMirkovo idejo o skupnem "beat tapeu" sem dobil priliko, da nekaj te moje glasbe pride do širšega kroga ljudi.” V okviru tega nastopa bo tudi še isto noč, 30. 6. ob polnoči izšel »free download« JAMU BEATTAPE na https://soundcloud.com/jamirko


JAMirko
FB:
https://www.facebook.com/JAMirko/

SoundCloud:
https://soundcloud.com/jamirko

Murat
FB:
https://www.facebook.com/Murat-236911408444/

Bandcamp:
https://murat.bandcamp.com

0 0
Feed