JAMIRKO IN PRIJATELJI NA KONGRESNEM TRGU 30. 6.

JAMirko se bo isti večer kar dvakrat znašel na istem odru - 30. junija na Kongresnem trgu -, tokrat v miksu s slovenskimi glasbenimi prijatelji. Za to priložnost je pripravil posebno mešanico z gosti, s katerimi je v zadnjem obdobju ustvarjal in ustvaril veliko dobre glasbe. Na odru se mu bodo pridružili Murat & Jose, Maya in Tosca Beat.

Murat & Jose veljata za eno najuspešnejših in najprepoznavnejših imen slovenske hip hop scene. JAMirko z njima sodeluje že od leta 2001, ko je izšel njun prvenec V besedi je moč.


Za tokratno priložnost bodo skupaj premierno predstavili nov videospot za zadnji skupni singel z naslovom Nekineki, ki je nastal v sodelovanu z mladimi vizualnimi umetniki.

Maya je ena najbolj nadarjenih vokalistk pri nas in utemeljitelica slovenskega soula in r'n'b-ja. Z JAMirkom se glasbeno družita že dolgo, leta 2014 pa sta ustvarila posnetek "Ujeta", ki je bil predstavljen na že šesti kompilaciji »Imamo dobro glasbo – Val014«, ki jo pripravlja Val 202. Tokrat bosta premierno predstavila tudi novi Drum & Bass komad "Liquid Love".

TOSCA BEAT je projekt, kjer se operno petje in klasika zlijeta z urbanimi ritmi in popularno klubsko elektronsko glasbo. Glasbeni del sestavljajo tri akademske operne pevke Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli. Poleg pevk so na odru še trije klasični inštrumentalisti - akademski čelist Žan Beljan, violinist Luka Beljan in akademska pianistka Kristina Golob ter »maestro DJ« sicer tudi akademski violinist JAMirko, ki v zasedbi z miksanjem elektronskih “beatov” deluje kot DJ dirigent. 1. junija je izšel njihov istoimenski prvenec kjer se prepleta operni/klasični in elektronski/digitalni svet.

JAMirkoSESSIONS so glasbeni dogodki, kjer JAMirko v vlogi didžeja povabi glasbenike in vokaliste in z njimi vspostavi improvizacijski odnos v pravi "jam session" maniri. Tokrat bo "jamal" z vsestransko ustvarjalko, didžejko in vokalistko daMARiS, in z Jako Birso, priznanim saksofonistom mlajše generacije.

MURAT & JOSE
FB: https://www.facebook.com/muratjose/
JAMirko X Murat & Jose - Nekineki (free download)
https://soundcloud.com/muratjose
Murat & Jose - Od ljudi za ljudi
MAYA
JAMirko & Maya - Ujeta
https://soundcloud.com/val202/jamirko-maya-ujeta
FB:
https://www.facebook.com/maja.ajdic.9
SoundCloud
http://soundcloud.com/zmaya11

TOSCA BEAT:
http://www.toscabeat.com
TOSCA BEAT - prvi singel "Drop":

JAMirkoSESSIONS f/
daMARiS & Jaka Birsa

daMARiS FB:
https://www.facebook.com/DamarisKA

Jaka Birsa FB:
https://www.facebook.com/jazzbirsa

JAMirkoSESSIONS FB:
https://www.facebook.com/JAMirkoSESSIONS/

JAMirko
FB:
https://www.facebook.com/JAMirko/
SoundCloud:
https://soundcloud.com/jamirko

Murat
FB:
https://www.facebook.com/Murat-236911408444/
Bandcamp:
https://murat.bandcamp.com
0 0
Feed