Frank from Fun Lovin’ Criminals (VB) - 30.06., Kongresni trg

Frank Benbini (iz skupine Fun Lovin’ Criminals) - 30.06., Kongresni trg

Frank Benbini je rojen v Leicesterju v Veliki Britaniji. Znan je kot bobnar in »ena tretjina« slovite newyorške zasedbe Fun Lovin' Criminals (FLC), a tudi kot Uncle Frank in TRM (The Rhythm Man).

Frank Benbini je priznani glasbenik, glasbeni producent, pisec pesmi, režiser in didžej. Frank je je FLC pridružil leta 2003, in poleg bobnanja je poskrbel tudi za spremljevalni vokal na nastopih in albumih.

Fun Lovin' Criminals so bili v devetdesetih letih najbolj znani po svojh uspešnicah Scooby Snacks, The Fun Lovin' Criminals in King of New York, I Am Not In Love, Movement of Fear, Korean Bodega in drugih. Njihova elektronska glasba pa se prepleta s hip-hopom, rockom, bluzom, jazzom, R&B, punkom in funkom.

Leta 2003 se jim je pridružil Frank na bobnih, kmalu po izidu njihovega legendarnega albuma Loco, ki je posegel po petem mestu lestvice najboljših albumov v Veliki Britaniji.

Frank je bil tudi »polovica« zasedbe Make It Nice Brothers z Naimom Cortazzijem, sodelovala pa sta z dvema skupinama, Uncle Frank in Fatal Star. Sicer s povsem drugačno glasbo, kot so jo izvajali FLC. Z Uncle Frank so leta 2003 podpisali pogodbo z MTA Records, leto kasneje pa je sledil prvece, album Smiles for Miles. Poleg omenjenih skupin je Frank sodeloval tudi v skupini Cantaloop, ki so bili predskupina na večih turnejah FLC. Sledila sta še albuma Welcome to Poppy's (2003) in leta 2005 še Livin' in the City. Tri leta kasneje je sledil še drugi nastop na festivalu Glastonbury. Albumu Classic Fantastic leta 2010 je sledila evropska turneja, tej pa še številni nastopi drugod. Leto 2014 je prineslo The Bong Remains The Same, koncertni video, lani pa so izdali še posebno, deluxe izdajo prvega albuma Come Finy Yourself in z njo obeležili 20 let delovanja skupine. Trenutno delajo na sedmem studijjskem albumu, Frank pa si bo vseeno vzel čas in nam polepšal poletni večer na Kongresnem trgu v Ljubljani 30. 6. v okviru Festivala urbane kulture Slovenija.
0 0
Feed