DOBRODOŠLI NA LANSIRANJE FESTIVALA URBANE KULTURE SLOVENIJA!

Danes, 30. 6., je pred nami prvi dan »kick off« dogodka Festivala urbane kulture Slovenija, »Lublana je urbana«, ki bo ta konec tedna v dveh dneh obiskovalcem ponudil pestro dnevno-nočno dogajanje na 10-ih prizoriščih, na katerih se bo zvrstilo več kot 30 različnih domačih in tujih izvajalcev. 

V treh vsebinskih sklopih boste nocoj lahko videli Jamirko&Murat BEATTape (Slovenija), Icon (Slovenija), Franka (Velika Britanija) iz skupine Fun Lovin´ Criminals in mnoge druge.


Že ob 14.00 se bo pričel dnevni del programa, ki bo potekal na štirih lokacijah do 20.00. Na Petkovškovem nabrežju bo pravi ženski dogodek z didžejkami Nati Katchi, Shu Shu in Damaris, pred Centralno postajo bo nastopil Urban Pfeifer, pred Žmaucem pa se bo predstavilo Društvo GOR. Na lokaciji Moderne galerije se obeta popoldanski nastop Young Sanci Kolektiva, ob 19.00 pa sledi predstavitev knjige Slovenologija. 


Večerni del programa se bo selil ob 19.00 na glavni oder festivala na Kongresnem odru, ko bo nastopil Ubu z introsetom, za njim pa ob 20.00 sledi prav poseben slovenski projekt JAMU – JAMirko X Murat Beattape. Ob 21.00 bo za mešalno mizo stopil sloviti Frank Benbini iz skupine Fun Lovin' Criminals, ki je kot gost iz tujine pripravil eklektično mešanico funk, reggae, old school hip hop in druge glasbe. Ob 22.30 bo na oder spet stopil JAMirko, tokrat s svojimi prijatelji, kot so Murat & Jose, Maya, Tosca Beat ... ob 23.00 sledi premierni koncertni dogodek domače skupine Icon, ki spada v hišno produkcijo Festivala urbane kulture Slovenija. Do sem so vsi dogodki festivala brezplačni.

Po polnoči se program seli v izbrane klubske ambiente v strogem centru Ljubjane, v nekaterih kar do 6h zjutraj. V KUD-u Channel Zero bo ta noč že del Mednarodnega dneva reggae glasbe 1. 7. z Roots In Session SoundSystem, Meet, Rockers DUB Master Sound System in VJ Mesecem. Plesišče Kluba K4 bodo zatresli ritmi didžejev Damirja Hoffmana, Christiana Kroupe, Mayella, Limca, Herzoga in slovitega angleškega didžeja in producenta O Phasea. Na odru Cirkus kluba pa vas bodo popeljali v novo jutro Mike Vale in Buchan.

Naslednji, drugi dan festivala 1. 7. se spet ob 14.00 obeta nov dnevni program Festivala urbane kulture Slovenija na vseh prizoriščih, s tem, da bo Mednarodni dan reggae glasbe potekal popoldan v Parku Tivoli. Naj za zdaj izpostavimo samo nekaj izvajalcev, kot so Roots in Session, nemška zasedba Jazzanova Feat Paul Randolph in nemški dvojec Booka Shade s posebnim programom, pripravljenim samo za Festival urbane kulture Slovenija.

Program, biografije in novice Festivala urbane kulture Slovenija najdete na:
www.festivalslovenia.com

0 0
Feed